Näst bäst i världen

Svenska Juniorbagarlandslaget tog en välförtjänt silvermedalj när VM för unga bagare avgjordes i Taiwan i början av 2023.

Laget representerades av Cassandra Persson och Andrea Wiberg med Amanda Bäckström som coach. Och de lyckades med prestationen att bli näst bäst i världen.

 
- Det var en sjuk lättnad att få resultatet och vi är jättenöjda med silvermedalj. Det känns skönt att få bekräftat att det man gör är bra och att all tid man lagt ner var värt det, samtidigt som det var skönt att göra alla nöjda runtom som tror på oss, sponsrar oss och gör detta möjligt. Det tar nog ett tag att fatta det. Man är liksom andra bästa bland juniorerna i världen, säger Andrea till tiningen BRÖD.

Cassandra fyller i.

- Jag har fortfarande inte riktigt fattat vad som hänt och speciellt inte att vi kom på en andra plats. Men det är skönt att få bekräftelse på att det Andrea och jag skapat, tillsammans med coachning av Amanda och hela Juniorbagarlandslaget, var så pass bra att det räckte till en andraplats, säger Cassandra.

Guldet hamnade hos hemmanationen Taiwan och bronset tilldelades Brasilien.

Tävlingen arrangeras av den internationella bageriorganisationen UIBC och har genomförts sedan 1971. Deltagarna tävlar i par och får vara högst 25 år gamla.

Foto: Taipei Bakery Association

Du kanske också intresserad av...


Lina Lundqvist på Rodga Spis gör Sveriges bästa macka

Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 

Kasper Kleihs är Årets Konditor 2021

Loading
Loading