Ta bättre bilder
FEM SMARTA TIPS FRÅN PROFFSFOTOGRAFEN

CHARLOTTE STRÖMWALL jobbar professionellt som fotograf och har samarbetat med KåKå i många år. Charlotte Strömwall har fotograferat bröd och bakverk så länge vi på KåKå kan minnas och det är vi otroligt glada för. Här delar hon med sig av några smarta tips till bagaren och konditorn som vill lyfta sina egna bilder.
BAKGRUND OCH REKVISITA
Jobba med bakgrunder eller rekvisita, så som fejkade marmorskivor som är printade lite som en tapet, eller en plåt som kan vara superfin bakom ett bröd. Ett bakverk rakt upp och ner kan lätt kännas platt. Så ge liv i bilden genom att använda en bricka, uppläggningsfat eller bestick. Ta nästa steg genom att addera blommor, en servett, eller en skrynklig handduk, ett enkelt sätt att ge liv och rörelse i bilden.
NATURLIGT LJUS
Jobba med naturligt ljus. Ta dina bilder i ett fönster eller utomhus. Det ger mer liv i bilderna och du slipper färgstick från belysningen i bageriet!
ÄNDRA FÄRG MED TÅRTBRICKAN
Använd tårtbrickan för att ändra färgtemperatur. Om dina bilder blir för kalla, använd guldbrickan som ljusreflex så "studsar" varm färg på ditt motiv. Om det är tvärtom, att bilderna blir för varma, vänd på tårtbrickan och använd silversidan.