I dagens lucka fokuserar vi på bröd och mackor!

För vad vore julen utan ett klassiskt vörtbröd eller kavring? Men vi har valt att twista till hela brödkorgen. Vårt vörtbröd har till exempel blivit en vörtlevain och kavringen har vi gjort på vår mörka brödbas men ersatt vattnet i degen med kaffe.

Dessutom har vi tagit fram en passande macka på varje bröd, med smaker som verkligen är Jul. Men möjligheterna är oändliga - använd fantasin för att sätta dina egna favoritjulsmaker i ditt bröd.

Toast på kaffekavring

Julmustfralla med ädelost

Gravad lax på vörtlevain

Oxbringa- Waldorfsallad


TIPS FRÅN KOCKEN


FÖRUTOM ATT TÄNKA på proportionerna på salladens eller, i det här fallet, smörgåsens beståndsdelar finns en hel del andra saker att ha i åtanke. Först och främst: olika texturer och smaker ger din rätt ett extra djup och skapar en större matupplevelse. Smakerna, såsom syra, hetta och sötma måste balansera med varandra - de måste helt enkelt skilja sig något åt, men ändå fungera bra tillsammans i en helhet. Komponenternas texturer måste inte alla vara olika, men att få in något som sticker ut från resten gör all skillnad!

GARNITYR ÄR TÄNKT att komplettera och förhöja smaken på basen (oavsett om det är kolhydrat eller bröd) och dressing/smaksättare är tänkt att binda samman allt till en helhet - lägg lite extra tid och kärlek på de två beståndsdelarna!

NÄR DET GÄLLER sallader så är det inte helt fel att smaksätta kolhydratbasen med örter eller inlagda grönsaker för extra smak och färg; begränsa dig dock till två olika smaker – det kan också bli för mycket av det goda. En grundregel är också att för många ingredienser kan göra kunden förvirrad i köptillfället - ju färre ingredienser man måste ta hänsyn till vid sitt beslutsfattande, desto bättre. Keep it simple, helt enkelt! Detsamma gäller svårighetsgraden; undvik att utveckla rätter som kräver mycket tid vid monteringen - det är bättre att lägga den tiden på förberedelserna!

SIST MEN INTE minst: be dina kunder om hjälp. Fråga dina mest trogna kunder om ärliga åsikter och tankar - det är ju guld värt att veta vad dem faktiskt vill ha.


BYGG SMART


Enkla steg till den perfekta mackan

Generellt krävs oftast mindre protein än vad man tror, och smaksättarna är av yttersta vikt!

Och såklart: välj ett bröd som är gott och fungerar väl till fyllningen – det är ju ändå grunden till hela härligheten!

Stort lycka till!
 

Här hittar du ännu mer om julen från KåKå


Äntligen Jul!

KåKå julkalender

Beställ material

Loading
Loading