Vegan Apple

Recept: Magnus Hellman
Fler recept hittar du på BakeIT.se

Muffins är en portionsbakad sockerkaka som är bakad i en liten form. Man kan baka stora, man kan baka små och man kan toppa med något gott ovanpå, som här med en magisk äpplekompott och kanelsocker. 

Cirka 30 stycken


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
01647 Vegan Credicake
1 000
Vatten
450
15193 Rapsolja KåKå
200
364291 Bikarbonat
10
Topping

GR Äppelkompott
330
GR Kanelsocker
35
Äpple färska skalade
400
46010 Harmony Ready Neutral
100
Totalt
2 525
 


 
Äppelkompott  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
2 300
1771 Äpplemix
1 000
Totalt
2 300


Kanelsocker  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker
1 000
666037 Kanel mald
50
Totalt
1 050
 
Vegan Apple 
1. Blanda ingredienserna med vinge till en jämn smet, cirka 5 minuter. 
2. Fyll muffinsformar till hälften. Tillsätt cirka 10 gram Äppelkompott  i varje muffins innan bakning och 1 gram kanelsocker. Fyll upp med smet till cirka tre fjärdedelar av formen. 
3. Baka av på 180°C i 15–20 minuter. 
4. Skala äpple och skär kuber. Blanda med uppvärmd Harmony  Ready-gelé. Lägg på muffins.
Äppelkompott - grundrecept
Blanda ingredienserna i ett rent kärl. Blandningen bör svälla cirka 30 minuter före användning. Konsistensen kan justeras med mer eller mindre vatten.
Kanelsocker - grundrecept
Blanda och förvara torrt.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Vegan Credicake
Bikarbonat
Äpplemix
Bakform
Loading
Loading