Mack-SM

Mack-SM startades av Sveriges bagare & konditorer, SBK, år 2002 och syftar till att få fram Sveriges godaste och mest nytänkande macka, med andra ord Sveriges bästa macka.

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med KåKå som sponsor.
 
Mer information om Mack-SM finns hos Sveriges bagare & konditorer.

Tävlingsregler

Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen. Utmaningen är att skapa en lunchmacka. Med bröd som bas ska lunchen vara mättande och nyttig. Sen får din kreativitet avgöra om den ska ätas med händerna, med kniv och gaffel, om den ska serveras i låda, i smörgåspapper eller på tallrik, om den ska vara varm eller kall, enkel eller dubbel. Råvarorna ska kunna hittas i hela landet alternativt kunna bytas ut mot lokala alternativ. Juryn tar hänsyn till följande:
  • Brödet är basen
  • Nytänkande helhetskoncept
  • Smak
  • Utseende
  • Att tillverkningen är effektiv och att kalkylen gör mackan prisvärd
Reglerna för finalen är att mackan ska tillverkas i 20 exemplar på 45 minuter. Brödet tas med färdigt. All annan fyllning ska tillverkas och skäras på plats. Endast kött, fisk, fågel eller annat protein får lagas/tillredas innan. Detta ska tas i anspråk när man konstruerar sin macka.

Du kanske också är intresserad av...


Håll dig uppdaterad

Branschkoll

Öka din lönsamhet med rätt kalkyl

BakeIt

Inspireras till nya koncept

Inspirationsbroschyrer
Loading
Loading