Äggbakelse
En festlig Påskbakelse med ägglikörmousse och tryffel med en dekor som ett knäckt ägg.
Äggbakelse
Cirka 20 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
59523 Rulltårtskapsel Ljus
500
1710 Ägglikörmousse
100
Vatten
125
27160 Vispgrädde 40%
500
02475 Mörk tryffel
150
Dekor
GR Marshmallows
150
490021 Färg Äggul
4
Totalt
1 529
Marshmallows - grundrecept
Cirka 130 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
175
20239 Strösocker
500
20391 Glukossirap
100
Vatten
200
64050 Gelatinblad Brons
22
35031 Äggvitepulver
18
Totalt
1 015
Äggbakelse: Blanda vatten, ägglikörmoussepulver och tillsätt vispad grädde. Stryk ut moussen på rulltårtsbotten och spritsa sedan en sträng tryffel upp i kanten på långsidan, rulla sedan ihop och sätt i kyl. Dela upp rulltårtan på cirka 20 bitar och ställ i bakelseformar. Gör marshmallows efter receptet. Färga cirka 1/4 gul. Spritsa upp den vita delen liknande knäckt äggvita på bakelsen, spritsa sedan en kula med gult i mitten. Går bra att frysa som färdig bakelse.
Marshmallows - grundrecept: Blötlägg gelatin i kallt vatten. Blanda socker, glukos, vatten och koka till 118°C. När sockerlagen är 118°C läggs gelatin i. Vispa samtidigt vatten och äggvitepulver. Häll sedan försiktigt blandningen över äggviteskummet. Fortsätt vispa på medelhastighet tills temperaturen är cirka 45°C.