Babka med tranbär och lingon
Recept: Christian Eek
Med bär i degen blir kakan extra saftig och god!
Babka med tranbär och lingon
20 längder
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Karlsbaderdeg
4 000
04315 Mäster kanel grov UMK
1 000
63512 Tranbär
480
50073 Lingon
480
27302 Smör Normalsaltat
200
12216 KåKå Vit Block
100
Totalt
6 260
Karlsbaderdeg - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
600
21725 Helägg flytande
400
214081 Jäst för söta degar
180
15193 Rapsolja KåKå
250
01063 Vetebrödsbas KåKå
500
22102 Bagerivetemjöl
1 800
20237 Strösocker
300
Totalt
4 030
Babka med tranbär och lingon: Dela Karlsbaderdegen i bitar á 200 gram av. Kavla ut degen till cirka 3 mm, stryk på kanelfyllning och strö över bären. Rulla ihop degen och dela längden på hälften.
Tvinna en längd och jäs i pappform i 45 minuter. Baka av längderna i 180°C i 15 minuter. Pensla med smält smör och strecka med smält Block.
Karlsbaderdeg - grundrecept: Kör alla ingredienserna till en smidig deg (5+8 minuter) och låt vila i 30 minuter.Från receptet
-
KÅKÅ AKTUELLT
-
-
NÄSTA DAG LEVERANS
-
-
ERBJUDANDEN
-
-
NYA PRODUKTER