Babka med tranbär och lingon

Recept: Christian Eek

Med bär i degen blir kakan extra saftig och god!


Babka med tranbär och lingon

20 längder
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Karlsbaderdeg
4 000
04315 Mäster kanel grov UMK
1 000
63512 Tranbär
480
50073 Lingon
480
27302 Smör Normalsaltat
200
12216 KåKå Vit Block
100
 
Totalt
6 260
 

Karlsbaderdeg - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)


Vatten
600
21725 Helägg flytande
400
214081 Jäst för söta degar
180
15193 Rapsolja KåKå
250
01063 Vetebrödsbas KåKå
500
22102 Bagerivetemjöl
1 800
20237 Strösocker
300
 
Totalt
4 030
 
 
Babka med tranbär och lingon: Dela Karlsbaderdegen i bitar á 200 gram av. Kavla ut degen till cirka 3 mm, stryk på kanelfyllning och strö över bären. Rulla ihop degen och dela längden på hälften.
Tvinna en längd och jäs i pappform i 45 minuter. Baka av längderna i 180°C i 15 minuter. Pensla med smält smör och strecka med smält Block.
Karlsbaderdeg - grundrecept: Kör alla ingredienserna till en smidig deg (5+8 minuter) och låt vila i 30 minuter.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Lingon frysta
Tranbär hela
KåKå-Block Vit
KåKå-Block Vit
Mäster kanel grov UMK
Mäster kanel grov UMK

  • KÅKÅ AKTUELLT
  • NÄSTA DAG LEVERANS
  • ERBJUDANDEN
  • NYA PRODUKTER
Laddar
Laddar