Choklad- och jordgubbsbakelse

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En choklad- och jordgubbsbakelse med rulltårtsbotten och söt dekor. 


Choklad- och jordgubbsbakelse

cirka 44 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
59523 Rulltårta Kapsel Ljus
240
46185 Topfil Jordgubb
800
Jordgubbsmousse 

27168 Vispgrädde 40%
1 000
Vatten
250
1695 Jordgubbsmousse
200
Chokladmousse 

27168 Vispgrädde 40%
750
Vatten
190
1698 Chokladmousse
150
Dekor 

46040 Ladyfruit Miroir
300
1442 Röd flytande färg
1
37022 Jordgubbskrisp
10
126461 Petit love
44
 
Totalt
3 935
 
 

Choklad- och jordgubbsbakelse: Börja med att blanda mousser. Blanda moussepulver, vatten och låt stå några minuter. Blanda därefter ner lättvispad grädde. Lägg en rulltårtsbotten på plåt med papper och stryk på Topfil jordgubb. Stryk upp 700 gram av jordgubbsmousse ovanpå sylt och lägg på en rulltårtsbotten. Stryk upp chokladmousse men spara lite till dekor och lägg den sista rulltårtsbotten ovanpå. Stryk jordgubbsmousse jämnt över bottnen och sätt i frysen, spara lite av moussen till dekor. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Blanda Miroir med röd färg. Ta ut kakan från frysen och stryk upp med Miroir och låt tina något, innan det skärs ut bitar. Skär varje bit cirka 5x8,5cm. Spritsa jordgubbsmousse och chokladmousse ovanpå, dekorera med pynt och strö över jordgubbskrisp.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Topfil Jordgubb
Jordgubbsmousse 
Petit love
Dekal rosa


Laddar
Laddar