Cookie Sandwich
Recept: Christian Eek
Kalla det ett ´guilty pleasure´, men visst kan vi enas om att kakor ibland är som godast innan man bakar av dem? Att slicka skålen var ju trots allt inte helt sällan bakstundens höjdpunkt när man var liten. Vi har lyssnat lite extra till vårt barnasinne på sistone och bjuder på såväl kakdegspraliner som macroninspirerade cookies - fyllda med kakdeg såklart!
Cookie Sandwich
Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
112
21134 Bagerisalt Suprasel
7
27327 Smör Normalsaltat
98
64001 Bikarbonat
7
20256 Farinsocker
126
20239 Strösocker
42
22436 Havregryn
119
01120 Vanillinsocker
7
21725 Helägg flytande
63
Grundrecept Cookiesmet
140
Totalt
721
Cookiesmet
Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
510
21134 Bagerisalt Suprasel
16
27327 Smör Normalsaltat
900
64001 Bikarbonat
10
20256 Farinsocker
570
20239 Strösocker
180
22436 Havregryn
550
01120 Vanillinsocker
8
21725 Helägg flytande
275
Totalt
3 019
Cookiesandwich: Blanda smör och socker med vinge i några minuter, och tillsätt sedan resterande ingredienser. Dela upp degen (ca 700 gram) och rulla bitarna lika långa som kortsidan av en plåt. Kyl och kubba sedan upp (ca 40 gram). Baka av kakorna i ugn, 190 grader i 10-15 minuter.
Cookiesmet: Blanda smör och socker med vinge i några minuter, och tillsätt sedan resterande ingredienser.
Montering: Rör Cookiesmet med vinge tills lagom mjuk, och spritsa sedan mellan två kakor när de kallnat.