Grov bas

Recept: Magnus Hellman

Ljusa bröd i all ära, men suget efter något fiberrikt smyger sig på allt som oftast det också! Med vår grova brödbas fixar du fiberrika bröd i ett nafs! 


Ca 5 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 200
22313 Brödbas Grov
1 000
22802 Bagerivetemjöl KåKå EX
1 000
214071 Jäst Bageri Original
90
 
Totalt
3  290
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
2+8 min
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
20 min
Rasktid
ca 35 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240 °C

sänk till 200 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid för 600 g
35 min
 
 
Blanda samman alla ingredienser. Låt degen vila och väg upp i önskad storlek. Jäs i jässkåp och baka av enligt anvisning.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Grov
Bagerivetemjöl Extra
Jäst Bageri Original
Kanisterpåse KåKå Svart

Laddar
Laddar