Grov bas
Recept: Magnus Hellman
Ljusa bröd i all ära, men suget efter något fiberrikt smyger sig på allt som oftast det också! Med vår grova brödbas fixar du fiberrika bröd i ett nafs!
Ca 5 st á 600 g
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 200
22313 Brödbas Grov
1 000
22802 Bagerivetemjöl KåKå EX
1 000
214071 Jäst Bageri Original
90
Totalt
3 290
Arbetsbeskrivning
Degbearbetning-/visptid
2+8 min
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
20 min
Rasktid
ca 35 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240 °C
sänk till 200 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid för 600 g
35 min