Grundrecept vit bas krämig

Gelatorecept

Glöm allt du vet om glass - egentillverkad Gelato förvandlar din glassdisk till något alldeles extra. Våra Gelatorecept är baserade på färsk mjölk och grädde. Glöm inte att egentillverkad, smakrik Gelato driver trafik till din butik och ökar försäljningen. 


Namn
Vikt (g)


Standardmjölk 3%
2 500
Torrmjölk
120
Vispgrädde 40%
620
Strösocker
490
Dextros
85
Torrglykos
55
Libera 50/Nevepann 50C varm
140

Pastörisering:

Värm mjölken till ca 40 grader, blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölken. När blandningen är uppe i ca 45 grader - tillsätt även grädden.
Upplevs krämigare pga högre fetthalt.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Glassbas Libera
Glassbas Libera Varm
Standardmjölk 3%
Vispgrädde 40%

Laddar
Laddar