Hallongrottswienerbröd
Hallongrottan har fått nytt utseende! Med färdig kakdeg slänger man ihop det här wienerbrödet på nolltid.
Hallongrottswienerbröd
cirka 40 styckenArtnr. Namn
Vikt (g)
59980 Wienerplatta KåKå
2 100
56213 Kakdeg Hallongrotta
1 080
07400 Hallonsylt Extra
350
Totalt
3 530
Arbetsbeskrivning:
Rasktid
30 minuter
Rasktemperatur
30°C
Fuktighet
70%
Avbakningstemperatur
200°C
12–15 minuter
Hallongrottswienerbröd: Tina wienerplatta enligt anvisning på förpackning. Kavla ut plattan på längden till 4 mm. Dela plattan på bredden till två lika stora delar. Placera en hel kakstång längs kortsidan på wienerdegen (1 wienerplatta räcker då till 2 kakstänger). Vira in kakstången i wienerdegen. Skiva upp i bitar om 90 gram. Låt jäsa. Spritsa hallonsylt (cirka 10 gram/snurra) ovanpå kakdegen. Baka av. Pudra eventuellt med florsocker.