Hallongrottswienerbröd 

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Hallongrottan har fått nytt utseende! Med färdig kakdeg slänger man ihop det här wienerbrödet på nolltid. 


Hallongrottswienerbröd  

cirka 40 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
59980 Wienerplatta KåKå
2 100
56213 Kakdeg Hallongrotta
1 080
07400 Hallonsylt Extra
350
Totalt
3 530 


Arbetsbeskrivning: 

Rasktid
30 minuter
Rasktemperatur
30°C
Fuktighet
70%
Avbakningstemperatur
200°C

12–15 minuter
 

Hallongrottswienerbröd: Tina wienerplatta enligt anvisning på förpackning. Kavla ut plattan på längden till 4 mm. Dela plattan på bredden till två lika stora delar. Placera en hel kakstång längs kortsidan på wienerdegen (1 wienerplatta räcker då till 2 kakstänger). Vira in kakstången i wienerdegen. Skiva upp i bitar om 90 gram. Låt jäsa. Spritsa hallonsylt (cirka 10 gram/snurra) ovanpå kakdegen. Baka av. Pudra eventuellt med florsocker. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Wienerplatta
Kakdeg Hallongrotta
Hallonsylt Extra 
Dekal


Laddar
Laddar