Hallonpralin & Arrakspralin

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på bakeit2.se

Ibland är en riktigt god pralin allt som behövs! Vad sägs om en variant som bjuder på mjölkchoklad med karamelltoner, fruktig mörk choklad och fräscha hallon? Eller kanske en lyxig version i guld där choklad gjord på sydamerikanska bönor från Peru och Venezuela får sällskap av den magiska smaken av arrak?


Hallonpralin


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
590731 Pure Hallon
300
27300 Smör osaltat
75
20391 Glykos
50
20239 Strösocker
75
27160 Vispgrädde 40%
100
46322 Belcolade Lait Supreme
150
46307 Belcolade Peru
150
Totalt
900


Dekor

20239 Strösocker

37021 Frystorkade hallon

12620 Tryffelskal vita

46222 Belcolade Vit

 

Arrakspralin



Artnr. Namn
Vikt (g)
27300 Smör osaltat
250
46306 Belcolade Venezuela
250
46307 Belcolade Peru
250
17128 Fondantpasta
150
20391 Glykos
100
489441 Arrakarom
50
Totalt
1 050


Dekor

12621 Tryffelskal ljusa

36824 Kakao

123091 Spray Guld

 
 
Hallonpralin: Koka upp allt utom chokladen. Slå gräddkoket över chokladen och mixa slät. Låt svalna till 27°C och fyll sedan upp i vita skal. Låt stå över natten och förslut sedan med otempererad choklad. Mixa strösocker och frystorkade hallon till ett fint pulver. Rulla i smält vit choklad, och därefter i hallonsockret.
Arrakspralin: Vispa upp smör och de smälta chokladsorterna luftigt. Tillsätt de övriga rumstempererade ingredienserna i nämnd ordning, och tillsätt likören i en tunn stråle. Fyll upp i skalen och låt stå över natten. Förslut pralinerna och rulla sedan i otempererad choklad, och direkt efteråt i kakao som är blandad med guldpulver.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Pure Hallon
Belcolade Peru
Tryffelskal Vit
Pralinask


Laddar
Laddar