Julcruffins
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Dessa cruffins med smak av pepparkaka och salt kola går hem hos de flesta!
Julcruffins
cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Wienerdeg
2 000
09116 Irca Kolacräm Toffee
375
Pepparkakssocker
20239 Strösocker
400
666073 Pepparkakskrydda
5
21137 Flingsalt Maldon
15
Totalt
2 795
Wienerdeg- Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
21725 Helägg flytande
300
21134 Bagerisalt Suprasel
30
21722 Äggula
100
20239 Strösocker
200
214071 Jäst Bageri Original
200
15146 Palmfritt Delikatessmargarin
100
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 500
Inkavling
15126 Wienermargarinplatta
2 500
Totalt
6 930
Degbearbetning
Degbearbetningstid
2+3 minuter
Insättningstemperatur
250°C
Ånga
5 sekunder
Avbakningstemperatur
210°C
Wienerdeg - grundrecept: Frys alla torra ingredienser, kyl vatten och ägg dagen innan. Blanda degen kort. Platta ut degen på plåt och frys i 20 minuter (använd gärna chockfrys när degen vilar mellan slagen). Ta ut degen ur frysen och kavla ut den rektangulär i kavlingsmaskin. Lägg på wienermargarin och vik in i degen till ett paket, tryck ut margarinet för hand, viktigt att det kommer ut i kanterna så att lagren blir jämna. Gör 3x3 slag med vila mellan slagen.
Julcruffins: Kavla ut till cirka 4 mm. Sporra upp 3 cm breda remsor av degen och rulla ihop till snurror (cirka 80 gram/st). Sätt i form och jäs. Baka av och låt svalna. Blanda pepparkakskrydda och strösocker. Täck cruffinsen med socker och spritsa cirka 15 gram karamellkräm på toppen. Addera eventuellt lite flingsalt.