Kanelbullebakelse

Recept: Christian Eek 
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Servera gärna med vispad grädde eller glass.

Artnr. Namn
Vikt (g)
Saltrostade mandlar 

Vatten 
100
65920 Mandel hel naturell
100
21134 Bagerisalt Suprase
12
Botten 

04057 Mandelmassa E-fri
300
27327 Smör Normalsaltat Red Label
150
21732 Helägg flytande frigående
165
22102 Extra Bagerivetemjöl
60
65913 Kardemummakärna krossad
3
Mousse 

1711 Chokladmousse vit
225
27815 Vispgrädde 36%
650
12230 KåKå Choklad Mörk 61%
20
Glaze 

46043 Ladyfruit Miroir Choklad
50
46012 Ladyfruit Glassage Neutral
200
65906 Kokos riven

 
Totalt
2 035
 
 

Kanelbullebakelse: Koka upp vatten och salt. Lägg i mandlar och låt ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna på en plåt. Rosta mandlar på 200°C i cirka 10 minuter i ugn. Blanda mandelmassa i en kittel med vinge. Rör ner smör, lite i taget. Häll i ägg, lite i taget. Tillsätt till sist mjöl. Blanda tills massan går ihop, den ska inte överarbetas. Hacka de saltrostade mandlarna och vänd ner i massan. Fyll en form med mazarinmassa och bred ut jämnt. Grädda på 175°C i cirka 20 minuter eller tills den blivit gyllene i färgen. Vispa 225 gram moussemix i 650 gram vispgrädde, blanda i 3–5 minuter. Fyll passande silpatformar med mousse. Stansa ut mazarinbotten och tryck försiktigt ner i moussen. Frys in. Ta ut bakelserna ur formen och ringla tempererad choklad som en cirkel på varje bakelse. Låt stelna. Blanda Ladyfruit Miroir Choklad och Ladyfruit Glassage Neutral, häll över bakelserna. Dekorera med kokosflingor. Ställ in i kylen och låt tina. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mandel hel naturell
Mandelmasa E-fri
Ladyfruit Miroir Choklad
Bakelsebricka


Laddar
Laddar