Kanelbullslasagne
Kanelbullar är en favorit hos många. Variationen på denna svenska klassiker är stor. Kanelbullar i långpanna är både effektivt och gott. I det här receptet är det lite havssalt som gör bullen lite extra god. Packa i smidig take away-påse och lägg på stick i butiken, ett mycket trevligt sätt att exponera bakverket.
Kanelbullslasange
cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg
2000
04315 Mästar Kanel, grov
700
GR Kanel/Farintopping
130
21133 Havssalt
2
27302 Smör Normalsaltat
50
Totalt
2 882
Kanel/Farintopping, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker
200
20256 Farinsocker Brun
50
666039 Kanel, mald
10
Totalt
260
Vetedeg, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
22102 Bagerivetemjöl
1800
Vatten
1000
01063 Vetebrödsbas
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja KåKå
250
214081 Jäst för söta degar
180
666044 Kardemummakärnor, mald
20
Totalt
4050
Degbearbetning
Degbearbetningstid
4+8 minuter
Degtemperatur
26°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
250°C
Ånga
0 sekunder
Avbakningstemperatur
200°C, 10-15 minuter
Uppslagning : Blanda alla ingredienser till degen och följ anvisningarna. Kavla ner till 2,5 mm. Bred på fyllning över nästan hela ytan, men spara 1/4 till ett lager till. Vik degen med sidorna till mitten. Bred på fyllning på underkanten och vik över degen så att det blir fyra lager. Dela upp längden på 20 bitar. Lägg på kapselplåt med papper, pensla smör på sidorna och låt överjäsa.
Spraya vatten/strykning och strö över farinsockerblandningen och sist lite flingsalt. Baka av, 10–15 minuter, beroende på storlek. Bullen får inte bli för torr utan ska gärna vara ”lite lagom kladdig”.