Knäckiga kanelsnäckor i kapsel

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Kanelbullar i form med ljuvlig vaniljkräm och knäcktäcke med god crunch. Dela eller skär ut bullar. Sälj på lösvikt eller som färdiga portionsbitar.


Knäckiga kanelsnäckor i kapsel


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
50500 Kanelsnäcka
2 400
14531 Vaniljkräm
400
01603 Crustex pulver (Toscin)
150
62173 Mandelspån, blancher
150
27302 Smör Normalsaltat
100
 
Totalt
3 200
 
 

Knäckiga kanelsnäckor i kapsel: Sätt 30 stycken tinade snäckor på plåt med papper med träram. Pensla snäckorna med smält smör på sidorna. Låt jäsa. Spritsa vaniljkräm i varje bulle. Blanda Crustex och mandel och strö över. Baka av i 190–210°C i cirka 8–10 minuter. Låt svalna, dela eller skär ut bullar. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Kanelsnäcka, 100x80 g
Vaniljkräm, 4x2,5 kg
Mandelspån blancher, 12,5 kg
Hamburgerficka Brun, 15x17 cm


Laddar
Laddar