Kolabullar

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Kanelbullar är gott! Kola är gott! Gott plus gott kan bli en riktigt succé i butiken. En svensk klassiker med smak av kola. Passar lite extra bra till en kopp kaffe. (60 stycken) 


Kolabullar


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Deg

22802 Bagerivetemjöl Extra
1 800
Vatten
1 000
01063 Vetebrödsbas
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja
250
214081 Jäst för söta degar
180
666044 Kardemummakärna mald
20
Kolafyllning

4961 Toscafyllning
600
46166 Ladyfruit Deli Caramel
600
21134 Bagerisalt  
5
Topping

20220 Pärlsocker
200
 
Totalt
5 455
 
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
2+8 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
30 minuter
Rasktid
45 minuter
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
200°C
Avbakningstemperatur
200°C
Avbakningstid
cirka 6-10 minuter
 
 
Kolabullar: Blanda alla ingredienser i en degblandare. Låt degen vila. Dela upp degen på 2 bitar. Blanda ihop kolafyllning. Kavla degen 2,5 mm tjock, stryk ut kolafyllning och vik över långsidan. Kavla till degen, sporra upp smala remsor och gör knutar på cirka 90 gram. Sätt i bullformar. Låt jäsa och lägg på pärlsocker. Baka av, 200°C i 8–10 minuter. .  
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Toscafyllning, 11 kg
Ladyfruit Deli Caramel SG, 5 kg
Pärlsocker Midi, 25 kg
Dekal "Mums!"


Laddar
Laddar