Marmeladgodis - Körsbär & Hallon
Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Marmeladen är kokad på fruktpuréer av körsbär och hallon vilket ger en lagom söt och rund smak.
Marmeladgodis
Cirka 360 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
590771 Puré Körsbär Griottine
1 600
590731 Puré Hallon
600
20239 Strösocker
200
37006 Fruktpektin
56
20239 Strösocker
2 000
20391 Glukossirap
440
Doppning
20239 Strösocker
500
Totalt
5 396
Marmeladgodis: Värm upp puréer till 40°C. Blanda det förstnämnda sockret med pektin och häll i vid 40°C. Koka upp och tillsätt det resterande sockret och glukos lite efter hand. Koka marmelad till 107°C, häll ut i ram cirka 70x50 cm beroende på hur tjock marmeladen ska vara. När marmeladen stelnat så skärs lagom stora bitar som rullas i socker .