Hjärtan - marmorerade kakor

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Söta hjärtkakor bakade med mandelmjöl som gör det där lilla extra i disken. Färgat med Power Flowers för att få till pastellfärgerna. 


Hjärtan - marmorerade kakor

cirka 145 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
22818 Vetemjöl Konditori
700
15123 Delikatessmargarin
520
21725 Helägg flytande
440
20239 Strösocker
400
62175 Mandelmjöl
200
364141 Vanillinsocker
24
48248 Bakpulver
12
Dopping

12228  KåKå Non Temp Vit
700
12349 Power Flowers Röd kakaofärg
2
12348 Power Flowers Blå kakaofärg
1
 
Totalt
2 999
 
 

Hjärtan - marmorerade kakor: Blanda alla ingredienser i kittel med vinge. Blanda inte degen för länge, den ska bara gå ihop. Kyl degen 30 minuter i kylskåp. Kavla ner degen till 2 mm och tryck ut till önskad form med pepparkaksform. Baka kakorna i cirka 5 minuter på 190°C. Låt svalna. Smält 500 gram av Non Temp Vit och 200 gram Non Temp Vit var för sig. Blanda ner röd kakaofärg i den delen med 200 gram och rör om så att det färgas lagom rosa, till önskad nyans. Ringla rosa Non Temp över Non Temp Vit och doppa kakorna precis i ytan så att de får ett fint mönster. Ringla ny rosa Non Temp över den vita efter att det doppats några kakor och mönstret försvinner. För att få till en lila nyans – addera lite av 12348 Power Flowers Blå kakaofärg till den rosa Non Tempen .
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Delikatessmargarin 
Mandelmjöl 
KåKå Non Temp Vit 
Power Flowers Blå kakaofärg 


Laddar
Laddar