More is less

Recept: Christian Eek

Kanske den festligaste chokladbollskreationen av dem alla? Chokladbollstårtan stoltserar med chokladbollar, chokladsablébottnar, små söta maränger och spritsad tryffel i flera lager! 


Chokladsablé

1 styck
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
21837 Äggula
160
20237 Strösocker
320
27327 Smör Normalsaltat
320
22809 Bagerivetemjöl KåKå
450
48248 Bakpulver
30
63114 Kokosrasp medium
50
36825 Kakao 10-12%
50
Totalt
1 380
 


Marängtoppar


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
21712 Äggvita
50
20239 Strösocker
100
Totalt
150
 

Chokladbollar


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn
1 000
27327 Smör Normalsaltat
1 000
20239 Strösocker
300
20214 Florsocker
300
364141 Vanillinsocker
50
36825 Kakao 10-12%
150
39221Färdigbryggt kaffe
100
12233 KåKå-Block Mörk Lyx
450
63114 Kokosrasp medium
120
Totalt
3 470

Tårta


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Chokladsablé
300
Chokladbollar
550
Marängtoppar
10
02475 Mörk tryffel
50
Totalt
910


Chokladsablé: Blanda samman smör och socker, tillsätt övriga ingredienser. Plasta degen och låt vila i kyl i cirka 30 minuter. Kavla ner botten till 2,5 mm, stick ut i valfri storlek, nagga och baka av i 190 grader, 10 minuter.   
Marängtoppar: Vispa en maräng, spritsa upp små marängtoppar på plåt och låt torka i ugn (100 grader).
Chokladbollar: Blanda samman smör och socker. Tillsätt havregryn, florsocker, vanillinsocker, kakao och kaffe, och blanda samman till en smet. Väg upp 45 grams-bitar och forma dem till bollar. Rulla i smält mörk block och kokosflingor.
Tårta: Spritsa mörk tryffel på en chokladbotten och placera chokladbollar i en ring längs med kanten. Spritsa lite tryffel på toppen av varje chokladboll och lägg därefter en botten ovanpå. Upprepa samma process tills tårtan når önskad höjd. Dekorera valfritt, förslagsvis med maränger, små chokladbollar och chokladdekor.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Äggula
Bagerivetemjöl KåKå
Mörk tryffel
Spots pastell

Laddar
Laddar