Napoli Style Pizza
Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En härlig napolitansk pizza som har en seg och frasig botten med stora mjuka kanter. Ska bakas i en mycket varm stenugn på minst 300°C.
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22819 Vetemjöl tipo 00
1 600
GR Poolish
1 000
47967 FermenSon Mjuk
25
214071 Jäst Bageri Original
20
21134 Bagerisalt
35
Totalt
3 680
Poolish Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22801 Bagerivetemjöl Extra S
1 000
214071 Jäst Bageri Original
20
Totalt
2 020
Pizza-Pasta/Tomatsås
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
2 000
12602 Pizza Pasta
500
Totalt
2 500
Arbetsbeskrivning
Degbearbetning
2+10 minuter
Degtemperatur
26°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
23°C
Sätt sedan i kyl
18-24h
Insättningstemperatur
340°C
Avbakningstemperatur
340°C
Avbakningstid
cirka 5 minuter
Pizza: Blanda alla ingredienser, utom salt, som tillsätts de sista två minuterna. Placera degen i en inoljad back och låt ligga i rumstemperatur i 60 minuter. Vik ihop degen och sätt i kyl över natten (18–24 timmar). För klassisk napolitansk pizza väg upp bitar om 250 gram, rundriv och låt vila under plast i kyl i minst 120 minuter och som längst 24 timmar. Nu är degen redo att formas och toppas. För en klassisk Margherita ta cirka 80 gram tomatsås och 80 gram mozzarella och ringla lite olivolja på toppen och baka av.
Poolish: Blanda jäst och vatten i en bunke, tillsätt därefter mjöl och blanda till en jämn smet. Låt stå i rumstemperatur i 60 minuter och sätt in i kylen i cirka 18–24 timmar.
Tomatsås: Väg upp vatten i en bunke, vispa ner pizza-pasta och blanda ordentligt. Låt stå i 20 minuter. Därefter är såsen redo att användas. Förvara färdigblandad pasta i kyl.
TO STAY:
Servera med ruccola och något passande på, exempelvis Prosciutto Crudo (art nr. 864351), Salami Milano (art nr. 864331) eller varför inte lite Oliver (art nr. 864241).
TO SHARE:
Slicea upp pizzan och skicka iväg i Pizzakartong (art nr. 77732).
TO GO:
Vik ihop pizzan och placera i Hamburgerficka (art nr. 77039)