Oxbringa- och Waldorfsallad
Recept: Yohan Volle
Sötsaker i all ära, men goda mackor hör ju faktiskt också julen till!
En krispig och frisk salladsklassiker i lite ny tappning. Vårt sellerigranulat gör sig ruskigt bra i den fylliga röran, och oxbringan bjuder på ljuvlig sälta! Använd gärna ett lite rustikt bröd; vi lovar att det blir underbart gott om du använder sellerigranulatet även häri!
Artnr. Namn
Vikt (g)
356471 Sellerigranulat
100
Vatten
400
379071 Senap Dijon
10
17505 Majonnäs Äkta
400
Grönt äpple
3 st
21133 Havssalt
360741 Svartpeppar grovmald
58833 Oxbringa rimmad fryst
60
Bröd
10-12 skivor
Lägg sellerigranulatet i vattnet och låt dra i ca 30 minuter. Häll av eventuellt återstående vatten. Finhacka eller riv äpple, behåll skalet på. Blanda selleri, senap, majonnäs och äpple till en röra och smaka av med salt och peppar.Rösta oxbringan i ugn (200 grader, cirka 5 minuter) och lägg på en skiva bröd (gärna rostat!). Toppa med Waldorfröran och avsluta gärna med lite valnötskärnor och persilja.