Påskhare

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Påskens sötaste dessert är här! En smarrig mango- och kokosbakelse som föreställer en hare. 


Påskhare

cirka 12 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten 
100
1690 Mangomousse
125
27062 Vispgrädde 40%
500
14016 Ljust Anslag
100
062701 Hasselnöt Crumble
50
02475 Mörk tryffel
100
63113 Kokosrasp medium
50
126531 Elegance White
30
 
Totalt
1 055
 
 

Påskhare: Stick ut 10 stycken bottnar från anslaget. Blanda tryffel och crunch och spritsa upp 10 stycken kulor och frys in. Blanda vatten och moussepulver och sedan lättvispad grädde. Fyll passande silpatformar med mousse till hälften och lägg i en tryffelkula, fyll upp och lägg på en anslagsbotten. Frys in. Ta ut bakelsen ur formen och låt tina lite, sedan rulla i kokos. Dekorera med två Doblafjädrar som öron och sätt på bricka.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mangomousse
Hasselnöt Crumble 
Elegance White 
Bakelsebricka


Laddar
Laddar