Mjuk påskkaka med saffran

Recept: Christian Eek

Finns det någonting godare än gammelmormors saftiga och alldeles ljuvliga mjuka kakor med saffran? Bra frågan. Det vi kan påstå är att mjuka och saftiga kakor är en fikaklassiker vi aldrig tröttnar på.


Ca 5 st 


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
45111 Tegral SCC Neutral
1 000
21715 Helägg flytande
350
15193 Rapsolja KåKå
300
Vatten
225
3973 Saffran Hbg Premium
15
12225 KåKå-Block Ljus
200
12211 KåKå-Block Mörk 
200


Blanda Tegral Satin Creme Cake neutral med ägg, kör 1 minut långsamt med vinge och sedan 3 minuter på mellanhastighet. Tillsätt vatten, olja och saffran, blanda 1 minut på låg hastighet. Skrapa ner mix från sidorna och fortsätt blanda till mixen är jämn. Fyll cirka 500 gram i sockerkaksform. Baka av i cirka 180°C, 40 minuter. Smält båda blockchokladen och spritsa runt kakan.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Saffran
Tegral SCC Neutral
Helägg flytande
Rapsolja KåKå

Laddar
Laddar