Pepparkaksrulltårta
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En smarrig pepparkaksrulltårta perfekt till det juliga fikamyset!
Pepparkaksrulltårta
1 kaka
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Pepparkaksrulltårta
500
GR Pepparkaksdeg
100
86215 Philadelphia
200
14531 Vaniljkräm
200
07730 Lingonsylt
50
36827 Krokantströssel
50
20210 Florsocker
50
Totalt
1 150
Pepparkaksrulltårta- grundrecept
cirka 3 stycken rulltårtsbottnar
Artnr. Namn
Vikt (g)
01660 Anslagsmix KåKå
1 000
21834 Helägg flytande
520
Vatten
365
Totalt
1 885
Pepparkaksdeg - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 000
20239 Strösocker
450
27302 Smör Normalsaltat
340
20120 Sirap gul
240
Vatten
100
27168 Vispgrädde 40%
100
364291 Bikarbonat
35
666073 Pepparkakskrydda
20
Totalt
2 285
Pepparkaksrulltårta: Vispa 7–10 minuter på hög växel. Stryk ut 600 gram smet jämnt på plåt med papper. Baka av på 220°C i 6–7 minuter. Blanda kort pepparkaksdeg och låt vila i kyl under plast i cirka 2 timmar. Kavla ut pepparkaksdegen på 2 mm och stick ut rundlar om 9 cm i diameter som läggs på plåt med papper, stick sedan ut 4 mindre hål i varje rundel, med rund tyll av valfri sort, och baka av. Blanda cream cheese med vaniljkräm och lingonsylt, vispa i cirka 3 minuter på medelhastighet. Stryk sedan ut på rulltårtan, spara lite till spritsning. Rulla ihop och frys in rullen i cirka 30 minuter. Rulla sedan rulltårtan i krokantströssel och dela upp 10 bitar. Sätt bakelsen i bakelseformar och spritsa små rosetter och lägg på ett pepparkakslock och damma med florsocker. Dekorera med valfri dekoration från Dobla.