Pepparkaksrulltårta

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En smarrig pepparkaksrulltårta perfekt till det juliga fikamyset!


Pepparkaksrulltårta

1 kaka
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Pepparkaksrulltårta
500
GR Pepparkaksdeg
100
86215 Philadelphia
200
14531 Vaniljkräm
200
07730 Lingonsylt
50
36827 Krokantströssel
50
20210 Florsocker
50
Totalt
1 150


Pepparkaksrulltårta- grundrecept

cirka 3 stycken rulltårtsbottnar
Artnr. Namn
Vikt (g)
01660 Anslagsmix KåKå
1 000
21834 Helägg flytande
520
Vatten
365
Totalt
1 885
 

Pepparkaksdeg - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 000
20239 Strösocker
450
27302 Smör Normalsaltat
340
20120 Sirap gul
240
Vatten
100
27168 Vispgrädde 40%
100
364291 Bikarbonat
35
666073 Pepparkakskrydda
20
Totalt
2 285
 
 
Pepparkaksrulltårta: Vispa 7–10 minuter på hög växel. Stryk ut 600 gram smet jämnt på plåt med papper. Baka av på 220°C i 6–7 minuter. Blanda kort pepparkaksdeg och låt vila i kyl under plast i cirka 2 timmar. Kavla ut pepparkaksdegen på 2 mm och stick ut rundlar om 9 cm i diameter som läggs på plåt med papper, stick sedan ut 4 mindre hål i varje rundel, med rund tyll av valfri sort, och baka av. Blanda cream cheese med vaniljkräm och lingonsylt, vispa i cirka 3 minuter på medelhastighet. Stryk sedan ut på rulltårtan, spara lite till spritsning. Rulla ihop och frys in rullen i cirka 30 minuter. Rulla sedan rulltårtan i krokantströssel och dela upp 10 bitar. Sätt bakelsen i bakelseformar och spritsa små rosetter och lägg på ett pepparkakslock och damma med florsocker. Dekorera med valfri dekoration från Dobla.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Pepparkakskrydda
Lingonsylt
Anslagsmix KåKå
Bakelsebricka

Laddar
Laddar