Prinsbakelser

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En ljuvlig bakelse som kan skapas i alla regnbågens färger. Bakelsen byggs på en krispig smördegstarlett som är penslad med choklad, och är fylld med vaniljkräm och vispgrädde, och toppad med marsipan. Namnet kommer från utseendet – en prinskrona. Välj färg efter eget önskemål och anpassa gärna efter säsong.


Prinsbakelser


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
14307 Smördegsskål
575
14531 Vaniljkräm
500
27815 Vispgrädde
750
12230 KåKå Mörk Choklad, 61%
250
048191 Marsipan Gul
500
20212 Florsocker Dekoration
50
 
Totalt
2 625
 

Prinsbakelser: Smält choklad. Pensla smördegstartletten med och doppa kanterna i chokladen. Spritsa en klick vaniljkräm och sedan vispgrädde i skålen. Stansa ut en rund marsipanplatta i valfri färg och kupa över gräddbakelsen. Pudra med florsocker.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Smördegsskål
Vaniljkräm
Marsipan Gul
Dekal "Glad Påsk"


Laddar
Laddar