Prinsesstårta

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Prinsesstårta, med eller utan hallonsylt? Ursprungsreceptet lär vara utan, det vill säga att hallonsylt är en ingrediens som lagts till på senare tid. Många namnger även tårtan som en Operatårta när man använder hallonsylt, samt lägger på ett lager rosa marsipan istället för den klassiska gröna färgen. 


Prinsesstårta

1 st, 8 bitar
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
14016 Anslag
160
14531 Vaniljkräm
120
27815 Vispgrädde
200
048091 Marsipan Grön
180
20212 Florsocker dekoration
7
 
Totalt
667
 
 
Lägg fram en delad sockerkaksbotten med den bakade sidan uppåt. Stryk över med sylt. Lägg den andra bakade bottendelen mot sylten och spritsa på ett lager vaniljkräm på den andra lagret. Lägg på vispad grädde på vaniljkrämen och forma som en kupol, och lägg på den sista botten. Stryk upp tårtan med ett tunt lager vispgrädde. Lägg över marsipanlocket och forma fint över tårtan. Skär bort överflödig marsipan och dekorera.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Ljust Anslag
Vaniljkräm
Marsipan Grön
Florsocker dekoration


Laddar
Laddar