Pumpabakelse

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Äntligen dags för årets läskigaste helg! Vår konditor har tagit fram en smarrig pumpabakelse med smak av apelsin och choklad. Mums!


Pumpabakelse

cirka 22 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mördeg
200
Mousse

Vatten
250
1697 Apelsinmousse
200
27160 Vispgrädde 40%
1 000
Glaze

12227 KåKå Choklad Vit 37%
150
46012 Ladyfruit Glassage Neutral
150
27160 Vispgrädde 40%
150
12349 Power Flowers Röd kakaofärg
1
12351 Power Flowers Gul kakaofärg
2
Interiör

061431 Topping Mörk Choklad med Salt Crunch
50
02475 Mörk tryffel
100
Dekor

048091 Marsipan Grön
100
 
Totalt
2 353
 
Mördeg - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör normalsalt Valio
1 000
20239 Strösocker
500
21834 Helägg flytande frigående
150
364141 Vanillinsocker
50
22818 Vetemjöl Konditori
1 500
Totalt
2 353
 
Pumpabakelse: 
Mördeg: Blanda mördeg enligt grundrecept. Kavla mördegen till 2,5 mm och stick ut 22 bitar med krusig utstickare, baka av på 190°C i 6 minuter.
Mousse: Blanda vatten och moussepulver, och blanda sedan ner lättvispad grädde. Gjut i passande silpatformar och frys in.
Glaze: Smält vit choklad tillsammans med Power Flowers och koka sedan upp grädde och slå över chokladen. Blanda i glassage. Ta ut mousse ur formarna och sätt på galler. Glasera moussen med orange glaze och sätt på mördegsbottnar. Dekorera med grön marsipan..
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Apelsinmousse
KåKå Choklad Vit 37%
Ladyfruit Glassage Neutral
Bricka 8 cm

Laddar
Laddar