Rabarbercheesecake

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En cheesecake på syrlig cream cheese och rabarberfyllning 


Rabarbercheesecake

1 styck
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Grahamsmördeg
80
GR Bakad cheesecake
320
07328 Fruktfyllning Rabarber
150
Totalt
550


Grahamsmördeg - grundrecept




Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör normalsaltat
104
22818 Vetemjöl Konditori
100
22825 Grahamsmjöl Grovt
74
20210 Florsocker
43
21834 Helägg flytande
35
20239 Strösocker
21
62175 Mandelmjöl
21
21134 Bagerisalt Suprasel
1
Totalt
399
 

Bakad cheesecake - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
14531 Vaniljkräm
200
86215 Philadelphia Ost
400
20239 Strösocker
140
21834 Helägg flytande
150
01020 Stärkelseblandning
30
590671 Puré citron
10
Totalt
930
 
 
Rabarbercheesecake: Kör mördegen enligt receptet och kyl. Kavla ut på 2 mm och fodra anslagsringar. Blanda cheesecake-smeten och fyll ringarna till 3/4 med smet. Baka av på 160°C i 35 minuter. Låt svalna. Spritsa fruktfyllning uppe på och dekorera med valfri dekor från Dobla.
Grahamsmördeg - grundrecept: Blanda smör och socker. Blanda ner resterande ingredienser och kör kort till en mördeg. Plasta och kyl. Kavla ut på cirka 2,5 mm och fodra ringarna. Baka av på 190°C i 8–10 minuter. 
Bakad cheesecake - grundrecept: Blanda alla ingredienser med vinge i 3 minuter till en jämn smet.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Fruktfyllning Rabarber 50%
Grahamsmjöl Grovt
Philadelphia Ost
Bricka Guld/Silver

Laddar
Laddar