Saffransdessert

Recept: Christian Eek

Även om december oftast kanske kretsar kring kakor och bullar av olika slag så finns det ju alltid en anledning att njuta av en dessert; kanske är det lördagskväll och gästerna är sötsugna, kanske är det onsdag och... du är sötsugen. 


Ca 20 st 


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
460601 Paloma Bav. Neutral
250
Vatten
250
27168 Vispgrädde 40%
1 000
GR Saffransextrakt
30
36508 Digestivekross
200
50073 Lingon
150
20237 Strösocker
50
37024 Lingon frystorkad
5
21134 Bagerisalt Suprasel
40
Vörtbröd med surdeg
50
 
Totalt
1 985
 
 
Blanda vatten, moussepulver och saffransextrakt. Låt vila i 5 minuter. Vispa under tiden grädden lätt, och vänd sedan ner den i moussebasen. Skär kuber av vörtbrödet och sockerrosta dem på 200 grader i cirka 6 minuter. Blanda socker och lingon. Lägg Divestivekross i botten av ett glas eller en burk och toppa med de rårörda lingonen. Spritsa över saffransmousse och dekorera med frystorkade lingon och de sockerrostade vörtbrödskuberna.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Lingon
Vispgrädde 40%
Lingon frystorkad
Lingon frystorkad
Burk PET 250 ml
Burk PET 250 ml

Laddar
Laddar