Semlebollar
Recept: Christian Eek
Läckra minimunkar med mandelfyllning. Servera gärna de små läckerheterna i pappersstrutar med en skål vispad grädde vid sidan av för den där härliga "semmelkänslan".
Semlebollar
Artnr. Namn
Vikt (g)
Grundrecept Munkdeg
20
04568 Semlefyllning Kond Sp
5
Grundrecept Kardemummasocker
1
Totalt
26
Kardemummasocker
Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker 500
1000
666044 Kardemummakärna mald
50
Totalt
1 050
Kanelsocker
Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker 500
1000
666037 Kanel mald
50
Totalt
1 050
Grundrecept munkdeg
Artnr. Namn
Vikt (g)
271016 Standardmjölk 3%
860
214071 Jäst Bageri Original
20
27327 Smör Normalsaltat
150
20239 Strösocker 500
180
21134 Bagerisalt Suprasel
12
21725 Helägg flytande
200
22809 Bagerivetemjöl Extra
1 440
Grundrecept Kardemumma-/Kanelsocker
200
Totalt
3 062
Semlebollar: Rundriv munkar; vanliga munkar 50 gram och minimunkar 30 gram. Lägg dem på en mjölad plåt och låt jäsa i rumstemperatur. Skrapa upp bullarna med hjälp av ett metallskrapkort och fritera i 180°C; två minuter per sida om det är vanliga munkar och en minut per sida om det är minimunkar. Låt munkarna rinna av på galler och vänd sedan i kardemumma- eller kanelsocker, fyll med semlefyllning och servera med vispad grädde vid sidan av.
Från receptet
- KÅKÅ AKTUELLT
- NÄSTA DAG LEVERANS
- ERBJUDANDEN
- NYA PRODUKTER