Semlegelato - med kardemumma och riven mandelmassa

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En gelato som smakar semla med en fior di latte-bas i bakgrunden.


Semlegelato 

cirka 1 kantin på 4 kg eller 10 stycken bägare á 400 gram

Artnr. Namn
Vikt (g)
062611 Glassbas Libera Neutro
32
33356 Skummjölkpulver
120
271616 Vispgrädde 40%
800
271016 Standardmjölk 3%
2 350
20239 Strösocker
550
20567 Druvsocker
220
21133 Havssalt
5
666046 Kardemummakärna, mald
5


Topping

040461 Mandelmassa
200
 
Totalt
4 282
 
 

Semlegelato: Blanda mjölk och grädde i ett 5-liters-mått. Blanda alla torra ingredienser utom kardemumma i en separat skål. Mixa ner den torra mixen i mjölkblandningen med stavmixer, mixa noga så det inte bildas klumpar. Vispa till sist ner kardemumma. Pastörisera på 85°C. Kör blandningen i glassmaskin på mjölkprogram. Riv mandelmassa. Häll upp semlegelato i önskad form och toppa med riven mandelmassa..
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Glassbas Libera Neutro
Vispgrädde
Kardemummakärna
Glassbägare Kraft


Laddar
Laddar