Semlekladdkaka
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Ett gott och kladdigt alternativ till den klassiska semlan - en ljuvlig semlekladdkaka med smak av mandel, kardemumma och lättvispad grädde.
Ingredienser
cirka 5 styken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Semlekladdkaka
2 110
27168 Vispgrädde 40%
2000
040461 Mandelmassa
100
20210 Florsocker
20
666046 Kardemummakärna, mald
5
Totalt
4 235
Semlekladdkaka - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
45111 Tegral SCC Neutral
998
21834 Helägg BIB flyttande
354
15193 Rapsolja
302
Vatten
236
4063 Kardemummafyllning
220
Totalt
2 110
Semlekladdkaka - grundrecept: Blanda alla ingredienser med vinge, långsamt i 4 minuter. Häll upp i form (17cm/300 gram och 22cm/550 gram) och baka av 200°C i 10 minuter. Låt svalna.
Ingredienser: Baka kladdkakan. Vispa upp grädde och tillsätt kardemumma. Lägg på grädden på kladdkakan, gärna lite slarvigt. Riv mandelmassa över och damma med florsocker.