Semlerulltårta
En klassiker i ny tappning!
Semla i rulltårteform.
Semla i rulltårteform.
Semlerulltårta
Cirka 80 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Rulltårtsbotten
2 500
17309 Lättkräm
1 500
666046 Kardemummakärna, mald
15
040461 Mandelmassa
1 500
20210 Florsocker
50
4069 Semlefyllning Rostad
700
Totalt
6 265
Rulltårtartsbotten - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
1322 Quick Anslag
820
21834 Helägg
400
Vatten
820
27107 Standardmjölk
200
20239 Strösocker
250
666046 Kardemummakärna, mald
10
Totalt
2 500
Semlerulltårta: Baka rulltårtsbottnar enligt anvisning. Vispa 1300 gram lättkräm tillsammans med kardemumma, tillsätt semlefyllning i slutet. Stryk ut cirka 400 gram kräm på varje botten, 5 stycken. Rulla ut 300 gram mandelmassa och placera på övre delen, nästan vid kanten. Rulla ihop och ställ i kyl i minst 15 minuter. Dela upp i portionsbitar, cirka 15 stycken på varje längd. Vispa upp resterande 200 gram lättkräm. Spritsa en rosett med lättkräm, damma med florsocker och sätt i passande formar och take away-förpackningar.
Rulltårtsbotten: Vispa alla ingredienser utom mjölk, socker och kardemumma. När smeten nästan är klar, häll i mjölk. Dra ut smeten med släde på 5 plåtar med bakplåtspapper eller stryk ut för hand. Baka av enligt anvisning. Blanda socker och kardemumma och vänd upp bottnarna i sockerblandningen. Låt svalna.
Degbearbetningstid 10 minuter.
Insättningstemperatur 190°C, 11 minuter.
Avbakningstemperatur 190°C.