Spandauer med wienerfyllning i tre olika smaker
Spandauer med wienerfyllning i tre olika smarriga smaker. Matcha fyllningen med färgad dekor. För snabbare produktion går det bra att använda någon av våra obakade produkter, exempelvis Wieneråttor (59934) eller Spandauer (59905, 59927, 59929, 59932).
Blåbärsspandauer
cirka 120 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Wienerdeg
6 930
GR Wienerfyllning
2 400
46186 Topfil Blåbär
2 400
Dekoration
12216 Vit Block
400
12348 Power Flowers Blå
2
20210 Florsocker
100
Totalt
12 232
Päronsspandauer
cirka 120 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Wienerdeg
6 930
GR Wienerfyllning
2 400
46186 Topfil Blåbär
2 400
Dekoration
12216 Vit Block
400
12348 Power Flowers Blå
1
12351 Power Flowers Gul
2
20210 Florsocker
100
Totalt
12 233
Körsbärsspandauer
cirka 120 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Wienerdeg
6 930
GR Wienerfyllning
2 400
46186 Topfil Blåbär
2 400
Dekoration
12216 Vit Block
400
12349 Power Flowers Röd
2
20210 Florsocker
100
Totalt
12 232
Wienerdeg, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
21821 Ägg frigående
300
21134 Bagerisalt
30
21722 Äggula
100
20239 Strösocker
200
214071 Jäst Bageri Original
200
15146 Delikatessmargarin
100
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 500
Inkavling
15126 Wienermargarin
2 500
Totalt
6 930
Wienerfyllning
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
2 500
04122 Mästarmassa
2 500
14532 Vaniljkräm
2 500
20239 Strösocker
1 000
Totalt
8 500
Arbetsbeskrivning: Förbered wienerdeg och wienerfyllning enligt anvisning. Kavla ut degen på 4,5 mm. Skär upp spandauer på hela degen. Spritsa wienerfyllning i mitten på alla. Vik in kanterna och tryck till. Sätt på plåt men papper och låt jäsa.
Blåbärsspandauer: Spritsa på Topfil Blåbär. Baka av på 210°C, 6–8 minuter. Låt svalna. Smält Vit Block tillsammans med Power Flowers Blå. Spritsa över. Damma lätt med florsocker.
Päronspandauer: Spritsa på Topfil Päron. Baka av på 210°C, 6–8 minuter. Låt svalna. Smält Vit Block tillsammans med Power Flowers Blå och Gul, till grön färg. Spritsa över. Damma lätt med florsocker.
Körbärsspandauer: Spritsa på Topfil Körsbär. Baka av på 210°C, 6–8 minuter. Låt svalna. Smält Vit Block tillsammans med Power Flowers Röd. Spritsa över. Damma lätt med florsocker.
Wienerdeg - grundrecept: Frys alla torra ingredienser. Kyl vatten och ägg dagen innan. Blanda degen kort. Platta ut degen på plåt och frys i 20 minuter. Ta ut degen ur frysen och kavla ut den rektangulär i kavlingsmaskin. Lägg på wienermargarin och vik in degen till ett paket, tryck ut margarinet för hand. Viktigt att det kommer ut i kanterna så att lagren blir jämna. Gör 3x3 slag med vila mellan slagen. Till spandauer, kavla ner till 4,5 mm.
Wienerfyllning - grundrecept: Blanda massor, socker och vaniljkräm försiktigt till en jämn smet utan klumpar.