Steamed semla
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En asiatisk-inspirerad semla i mjukt ångat bröd.
Steamed semla
cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Steamed semla
1 600
27168 Vispgrädde 40%
1 500
3523 Semlefyllning Mandel Rostad
900
62172 Mandel hel brun
200
20212 Dekorationsflorsocker
20
21137 Flingsalt Maldon
5
Totalt
4 225
Steamed semla - Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 750
15011 Flyt-X Vetebröd
250
20239 Strösocker
125
214071 Jäst Bageri Original
60
21134 Bagerisalt
38
48248 Bakpulver
10
666046 Kardemummakärna
20
Till pensling
15193 Rapsolja
100
Totalt
3 353
Degbearbetning
Degbearbetningstid
2+6 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
45 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
180°C
Avbakningstemperatur
150°C
Steamed semla: Rosta och hacka mandel och blanda med flingsalt, spara till dekor. Spritsa i semlefyllning. Spritsa i grädde. Strö över den hackade mandeln. Damma med florsocker.
Steamed semla - grundrecept: Blanda alla ingredienser i 2 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Låt degen vila i 20 minuter. Bräck och rundriv bullar om 60 gram och låt spänna av i cirka 10 minuter. Kavla ner bullarna till 2,5 mm och lägg på bakbordet, pensla med olja. Vik sedan ihop och lägg på plåt med papper. Jäs i rask i cirka 45 minuter och baka av.