Studentbakelse i kopp

Recept: Christian Eek

Sötsaker i portionsformar är ju faktiskt perfekta till såväl det lite mindre och mer intima firandet som till det stora buffébordet! Vad sägs om en somrig skapelse med bärkompott, hallonmousse och krokantkrisp; smidigt serverad i en kopp med lock?  


Studentbakelse i kopp

(cirka 10 st)
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Bärkompott
500
GR Hallonmousse
1 000
GR Krokantkrisp
100
Totalt
1 600
 

Bärkompott, grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
50029 Hallon
200
50005 Blåbär stora
200
590731 Pure Hallon
100
Totalt
500
 

Hallonmousse, grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
460601 Paloma Bav. Neutral
200
590731 Pure Hallon
200
27168 Vispgrädde 40%
1 000
Totalt
1 400

Krokantkrisp, grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
36827 Krokantströssel
100
46224 Belcolade Ljus
30
462701 Kakaosmör
30
Totalt
160


Studentbakelse i kopp: Montera bakelsen genom att grunda med 50 gram bärkompott, följt av 50 gram hallonmousse och 10 gram krokantkrisp. Avsluta med ytterligare 50 gram hallonmousse, och frys in. Dekorera bakelsen med frystorkade hallon (37021) och valfri chokladdekor.   
Bärkompott, grundrecept: Blanda samman bär och puré.
Hallonmousse, grundrecept: Blanda moussepulvret med hallonpurén och låt vila i 5 minuter. Vänd ner lättvispad grädde.
Krokantkrisp: Smält samman choklad och kakaosmör. Blanda ner chokladen i krokantsrtösslet, sprid ut på plåt och kyl.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Hallon
Blåbär stora
Pure Hallon
Studentmössa

Laddar
Laddar