Studenttårta - laktos- och glutenfri

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Fira alla lyckliga studenter med en vacker studenttårta! Klassisk studenttårta som passar även de som är känsliga för gluten och laktos.


Studenttårta - laktos- och glutenfri

1 tårta (16 cm)
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Anslag (Laktos-/Glutenfri)
170
46184 Topfil Hallon 60%
80
14542 Laktosfri Vaniljkräm
200
27817 Laktosfri Vispgrädde
175
048391 Marsipan Vit
220
Dekor

048051 Marsipan Svart
100
Totalt
945
 

Anslag (laktos-/Glutenfri) - grundrecept

10 stycken (16 cm)

Artnr. Namn
Vikt (g)
01033 Glutenfri Anslagsmix
1 000
21828 Helägg flytande
400
Vatten
350
Totalt
1 750
 
 
Studenttårta - laktos- och glutenfri: Vispa upp grädden. Dela anslaget i tre delar. Stryk Topfil Hallon på första botten, samt lite av grädden och lägg på den andra botten. Spritsa på laktosfri vaniljkräm och lägg på grädde. Stryk upp med grädden. Lägg på den tredje botten och stryk upp tårtan med resterande grädde. Kavla ut marsipan, ca 3 mm, och lägg över tårtan. Jämna ut marsipanen med händerna och skär av kanterna. Kavla ut den svarta marsipanen på 2,5 mm, skär ut en månformad bit och dekorera tårtan som på bilden. 
Anslag: Blanda alla ingredienser. Vispa på hög hastighet i cirka 8 minuter. Fyll en 16 cm-ring med 180 gram smet. Baka av på 170°C i cirka 20 minuter. Låt svalna och såga upp i 3 delar.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Glutenfri Anslagsmix
Laktosfri Vaniljkräm
Marsipan Svart
Polyband Matt Gul

Laddar
Laddar