Tidlös klassiker

Recept: Christian Eek

En mumsig, klassisk chokladboll son innehåller precis allt det där som man förväntar sig av en kokosprydd läckerhet. Givetvis kan du enkelt byta ut kokosen och rulla den i precis vad du önskar - varför inte pryda disken med en färg- och smakkavalkad? 


Klassisk chokladboll

cirka 60 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn 15
1 000
27327 Smör Normalsaltat
1 000
20239 Strösocker
300
20210 Florsocker
300
36825 Kakao 10-12%
150
364141 Vanillinsocker 15
50
39221 Färdigbryggt Kaffe
100
12233 KåKå-Block Mörk Lyx
450
63114 Kokosrasp medium
120
Total
3 470
 
Klassisk chokladboll: Blanda samman smör och socker. Tillsätt havregryn, florsocker, vanillinsocker, kakao och kaffe, och blanda samman till en smet. Väg upp 45 grams bitar och forma dem till bollar. Rulla i smält mörk block och kokosflingor. 

Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Vanillinsocker
Kakao 10-12%
KåKå Non Temp Mörk Lyx
Kokosrasp medium

Laddar
Laddar