Toppa salladen
Recept: Magnus Hellman & Yohan Von Engelhardt Volle
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Nötig topping med rostade hasselnötter, mandel och blåbär. Syrlig citroncrumble med smak av rosmarin. Syrlig och krispig kikärts-topping med linfrö och smak av citron. Vilken blir din favorit?
Nöt-/blåbärstopping - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
62301 Hasselnöt, hela rostade
300
62172 Mandel, hel brun
200
18143 Blåbär, torkade med juice
200
Totalt
700
Kikärtstopping med citron - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
864321 Kikärtor
500
864321 Kikärtor, spad
100
65785 Linfrö, gula
40
Citronskal
10
21134 Bagerisalt
5
364171 Spiskummin, mald
2
Totalt
657
Citroncrumble - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
151181 Olivolja Extra Virgin
100
Citronsaft
40
Citronskal
10
21134 Bagerisalt
10
364161 Svartpeppar, mald
5
Rosmarin, torkad
2
56036 Smörgåsbotten
750
Totalt
917
Nöt-/blåbärstopping - grundrecept: Rosta mandlar och hasselnötter med lite salt i 180˚C, cirka 10 minuter. Låt svalna. Grovhacka eller pulsmixa till grovhackad konsistens i matberedare. Blanda nötterna med blåbär och låt stå torrt.
Kikärtstopping med citron - grundrecept: Mixa kikärtor, kikärtsspad, citronskal, salt och spiskummin till en slät blandning. Tillsätt citronskal och kavla ut på plåt mellan 2 ark bakplåtspapper. Baka av i ugn, cirka 160˚C i 15–25 minuter eller tills det är torrt och krispigt, likt
ett knäckebröd. Smula sönder i önskad storlek och förvara torrt. Använd som topping på sallader och diverse rätter.
ett knäckebröd. Smula sönder i önskad storlek och förvara torrt. Använd som topping på sallader och diverse rätter.
Citroncrumble - grundrecept: Mixa eller skär brödet i önskad storlek (mixa till smulor för crumble, eller skär i mindre bitar för krutonger). Mixa samman övriga ingredienser till en dressing och blanda med brödet. Baka i ugnen tills gyllenbrunt, 180˚C i cirka 15 minuter.