Toppa salladen

Recept: Magnus Hellman & Yohan Von Engelhardt Volle  
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Nötig topping med rostade hasselnötter, mandel och blåbär. Syrlig citroncrumble med smak av rosmarin. Syrlig och krispig kikärts-topping med linfrö och smak av citron. Vilken blir din favorit?


Nöt-/blåbärstopping - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
62301 Hasselnöt, hela rostade
300
62172 Mandel, hel brun
200
18143 Blåbär, torkade med juice
200
Totalt
700


Kikärtstopping med citron - grundrecept




Artnr. Namn
Vikt (g)
864321 Kikärtor
500
864321 Kikärtor, spad
100
65785 Linfrö, gula
40
Citronskal
10
21134 Bagerisalt
5
364171 Spiskummin, mald
2
Totalt
657
 

Citroncrumble - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
151181 Olivolja Extra Virgin
100
Citronsaft
40
Citronskal
10
21134 Bagerisalt
10
364161 Svartpeppar, mald
5
Rosmarin, torkad
2
56036 Smörgåsbotten
750
Totalt
917
 
 
Nöt-/blåbärstopping - grundrecept: Rosta mandlar och hasselnötter med lite salt i 180˚C, cirka 10 minuter. Låt svalna. Grovhacka eller pulsmixa till grovhackad konsistens i matberedare. Blanda nötterna med blåbär och låt stå torrt.
Kikärtstopping med citron - grundrecept:  Mixa kikärtor, kikärtsspad, citronskal, salt och spiskummin till en slät blandning. Tillsätt citronskal och kavla ut på plåt mellan 2 ark bakplåtspapper. Baka av i ugn, cirka 160˚C i 15–25 minuter eller tills det är torrt och krispigt, likt
ett knäckebröd. Smula sönder i önskad storlek och förvara torrt. Använd som topping på sallader och diverse rätter.
Citroncrumble - grundrecept: Mixa eller skär brödet i önskad storlek (mixa till smulor för crumble, eller skär i mindre bitar för krutonger). Mixa samman övriga ingredienser till en dressing och blanda med brödet. Baka i ugnen tills gyllenbrunt, 180˚C i cirka 15 minuter.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Hasselnötkärn hel, rostade
Kikärtor
Olivolja Extra Virgin
Burk med Alu. Lock 250 ml

Laddar
Laddar