Tarte med Valrhona Hukambi
Recept: Kristina Persson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En tartlette med två texturer av Valrhonas mörka mjölkchoklad Hukambi. Hukambi är en 53% choklad med kakaobönor endast från Brasilien, där smaken är något bitter kakao i kombination med toner av kex och mjölkchoklad skapar en riktig favorit.
Tarte med Valrhona Hukambi
3 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mandelmördeg
522
GR Valrhona Hukambi 53% flan mix
1 088
GR Valrhona Hukambi krämig ganache
152
GR Mandelpraliné
150
GR Hukambi chokladdekoration
100
Totalt
2 012
Mandelmördeg - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör normalsalt Valio
120
20239 Strösocker
80
21134 Bagerisalt Suprasel
2
62175 andelmjöl blancherade 0-2 mm
30
21733 Helägg flytande
50
22818 Vetemjöl Konditor
240
Totalt
522
Valrhona Hukambi 53% flan mix - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker
75
38358 Maizena
38
271016 Standardmjölk
375
27815 Vispgrädde 36%
375
46401 Valrhona Hukambi mjölkchoklad 53%
225
Totalt
1 088
Valrhona Hukambi krämig ganache - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
271016 Standardmjölk 3%
75
356181 Potatismjöl
2
46401 Valrhona Hukambi mjölkchoklad 53%
75
Totalt
152
Mandelpraliné - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
65920 Mandel hel naturell
90
20239 Strösocker
45
46410 Valrhona Caraibe mörk choklad 66%
165
15193 Rapsolja KåKå
15
Totalt
150
Hukambi chokladdekoration - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
46401 Valrhona Hukambi mjölkchoklad 53%
100
Totalt
100
Tarte med Valrhona Hukambi: Kavla ut mandelmördeg och fodra 3 st ringar/formar som är cirka 14 cm i diameter. Blindbaka formarna, gärna med ris eller ärtor i. Gör Hukambi flanmixen, häll i formarna och baka av i 165°C i cirka 25 minuter. Sätt sedan i kyl. Gör Hakambi ganachen. Vi servering, bred på Hakambi ganachen på den kalla tarten. Dekorera med att spritsa mandelpralinén och choklad dekoration.
Mandelmördeg - grundrecept: Blanda allt utom 180 gram mjöl till mandelmördegen med vinge, tills homogent. Tillsätt sedan andra mängden mjöl 180 gram. Låt eventuellt vila i kyl. Kavla ut mördeg och stick ut ringar, cirka 4,5 cm i diameter och lägg på plåt, baka i 155°C i cirka 15 minuter.
Valrhona Hukambi 53% flan mix - grundrecept: Blande sockret och maizena. Värm grädden och mjölken till 50°C, tillsätt sedan socker och maizenablandningen. Låt koka upp. Låt svalna och häll sedan över chokladen. Mixa till en emulsion.
Valrhona Hukambi krämig ganache - grundrecept: Blanda en liten del av den kalla mjölken med potatismjölet och ställ åt sidan. Värm resterande mjölken till 85-90˚C och blanda sedan i potatismjöl/kalla mjölkenblandningen. Blanda väl och låt koka upp. Låt svalna och häll över chokladen, lite i taget. Använd en mixer för att få en perfekt emulsion. Sätt plastfilm på ytan och sätt i kyl fram till användning.Mandelpraliné - grundrecept: Rosta mandlarna i 160°C på Silpat matta. Gör en torr karamell med sockret. Häll karamellen över de rostade mandlarna. När mandlarna har svalnat, kör de i en stark mixer, tillsätt sedan oljan lite i taget. Pralinén måste ha en fast spritsbar konsistens.
Hukambi chokladdekoration - grundrecept: Lägg en marmorplatta i kyl. Smält Hukambichoklad och bred ut på kall marmorplatta, innan chokladen sätter sig, dra mot dig med en utstickare. Spara de små chokladrullarna i kyl 16° tills de ska användas.