Vaniljkola

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Tänk vad man kan skapa av socker, smör och grädde. Fantastiskt goda kolor som du lätt slår in med vårt arkade vaxpapper. Otroligt smidigt och försvinnande gott! Mums säger vi bara.


Vaniljkola

Cirka 26 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
27815 Vispgrädde 46%
500
20119 Sirap Gul
500
20239 Strösocker
500
27302 Smör Normalsaltat
100
21133 Havssalt
10
63485 Vaniljstång Bourbon
1
 
Totalt
1 611
 
 

Vaniljkola: Skrapa ur vaniljfrön från en vaniljstång och blanda med övriga ingredienser i en kastrull. Koka kolan till 127°C. Ju längre kolan kokar desto hårdare blir den, så konsistensen kan varieras med koktemperaturen. Häll i form med bakplåtspapper, cirka 20x25 cm. Låt kolan stelna i rumstemperatur några timmar. När kolan stelnat skärs den upp i bitar om 3x10 cm och rullas in i vaxat papper.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Sirap Gul
Strösocker
Vaniljstång
Dekal "God jul"


Laddar
Laddar