Vaniljmazariner - laktosfria

Recept: Christian Eek

Mazarin är ett bakverk med ett mördegsskal fyllt med en god fyllning, oftast mandelmassa och toppat med vit glasyr. Variera fyllningen på flera olika sätt, exempelvis hasselnötter, hallonsylt eller som i det här receptet med en klick vaniljkräm i botten. 


Vaniljmazariner - laktosfria

Cirka 30 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
59710 Mördegsformar
450
14542 Vaniljkräm laktosfri
300
GR Mazarinmassa laktosfri
1 200
17130 Fondaleb
300
 
Totalt
2 250
 
Mazarinmassa - laktosfri - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
1 080
15146 Delikatessmargarin
540
21725 Helägg flytande
600
22820 Bagerivetemjöl
60
 
Totalt
2 280
 
 
Vaniljmazariner- laktosfria: Ta fram mördegsformar. Spritsa lite vaniljkräm i botten och 4/5 mazarinmassa. Baka av, 190°C, 10-13 minuter. Låt svalna. Värm fondant i mikrovågsugn eller på spisen. Stryk ett tunt lager på varje mazarin med en palett.
Mazarinmassa - laktosfri: Blanda margarin, socker och mandelmassa klumpfritt. Häll i äggen försiktigt och avsluta med vetemjöl. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Vaniljkräm laktosfri
Fondaleb
Mördegsformar
Mandelmassa


Laddar
Laddar