Vegansemla på burk
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Ett roligt sätt att presentera en klassiker som vegansk samt bakad utan gluten och laktos.
Vegansemla på burk
cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Glutenfri Vetedeg
1 500
65743 Pumpakärnor
600
20239 Strösocker
300
31415 Flora Plant All Purpose 31%
1 500
20210 Florsocker
50
Totalt
3 950
Glutenfri Vetedeg - Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
01038 Glutenfri Baguettemix
1 700
15124 Vetebrödsmargarin SG
400
20239 Strösocker
400
214071 Jäst Bageri Original
120
666046 Kardemummakärna mald
15
Totalt
3 635
Degbearbetning
Degbearbetningstid
2+3 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
210°C
Avbakningstemperatur
210°C
Vegansemla på burk: Skär av locket på en slät bulle och spara till dekor. Tärna upp resten av bullen och rosta på 200°C i cirka 5 minuter, tills tärningarna fått lite färg. Rosta pumpakärnor på 200°C i cirka 6 minuter. Spara 100 gram pumpakärnor till dekor, grovhacka. Mixa resten med socker till en slät konsistens. Lägg rostad vetebulle i botten av en burk eller ett glas. Spritsa på pumpakräm, spritsa över vispad grädde. Vispa upp Flora Plant base i maskin med visp till en fluffig konsistens och spritsa i. Strö över resten av de rostade grovhackade kärnorna. Lägg på semlelocket. Damma med florsocker. .
Glutenfri Vetedeg - grundrecept: Blanda alla ingredienser i kittel med degkrok. Väg upp 70 grams bitar och forma till runda bullar, sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper. Jäs i jässkåp och baka av cirka 10 minuter i 210°C.