Vegansk chokladmoussetårta

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Chokladbotten gjord på Credicake vegan, hallonsylt och en egenvispad vegansk chokladmousse gjord på växtbaserad ”grädde”.


Vegansk chokladtårtbotten


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
01647 Vegan Credicake
1 000
Vatten
450
15193 Rapsolja KåKå
200
36806 Kakao 20–22%
80
63113 Kokosrasp medium
100
Totalt
1 830
 

Vegansk chokladmousse



Artnr. Namn
Vikt (g)
31415 Flora Plant All Purpose 31%
1 000
36806 Kakao 20–22%
50
20239 Strösocker
50
38358 Maizena
50
3911 Vanillinsocker
10
Totalt
1 160
 
 
Vegansk chokladtårtbotten: Vispa alla ingredienser med vinge, cirka 6 minuter. Spraya anslagsringar med fettspray, täck sidorna med kokosflingor. Sätt ringarna på plåt med papper och lägg ett tunt lager med kokosflingor i botten. Fyll ringarna 3/4 med smet. Baka av 180°C i 30–40 minuter. Låt svalna.
Vegansk chokladmousse: Koka upp samtliga ingredienser under omrörning, låt koka cirka 2 minuter. Plasta och kyl. Vispa upp.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Vegan Credicake
Flora Plant All Purpose
Kakao 20-22%
Guld/Silverbricka

Laddar
Laddar