Semlekladdkaka

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Ett gott och kladdigt alternativ till den klassiska semlan - en ljuvlig semlekladdkaka med smak av mandel, kardemumma och lättvispad grädde. 


Ingredienser

cirka 5 styken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Semlekladdkaka
2 110
27168 Vispgrädde 40%
2000
040461 Mandelmassa
100
20210 Florsocker
20
666046 Kardemummakärna, mald
5
Totalt
4 235
 

Semlekladdkaka - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
45111 Tegral SCC Neutral
998
21828 Helägg BIB flyttande 
354
15193 Rapsolja
302
Vatten
236
4063 Kardemummafyllning
220
Totalt
2 110
 
 
Semlekladdkaka - grundrecept: Blanda alla ingredienser med vinge, långsamt i 4 minuter. Häll upp i form (17cm/300 gram och 22cm/550 gram) och baka av 200°C i 10 minuter. Låt svalna.
Ingredienser: Baka kladdkakan. Vispa upp grädde och tillsätt kardemumma. Lägg på grädden på kladdkakan, gärna lite slarvigt. Riv mandelmassa över och damma med florsocker.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mandelmassa
Vispgrädde
Kardemummakärna, mald
Pajform Ecos

Laddar
Laddar