Fruktpektin NH 500g
Strukturmodifierande pektin. Beroende på doseringen fungerar det som geleringsmedel eller förtjockningsmedel. Gelatiner är naturliga ingredienser som har en hög kapacitet att absorbera vattenmolekyler och hindra dem från att separera.
Beskrivning
Strukturmodifierande pektin. Beroende på doseringen fungerar det som geleringsmedel eller förtjockningsmedel. Gelatiner är naturliga ingredienser som har en hög kapacitet att absorbera vattenmolekyler och hindra dem från att separera.
Användning
Blanda pektin med frukt och socker.
Tillsätt ca 5 g citronsyra. Koka till 105 ° C och kyl ner. Kan
användas med fruktpulp och fruktjuicer, fruktblandningar,
socker och citronsyra och skapar den klassiska
fruktsylten. Dosering: Jämn textur: 20 g/kg. Sylttextur: 10
g/kg. NH pektin är ett LM pektin och kan smältas och
värmas igen (termoreversibelt). Kan användas med relativt
lite socker och vätskan skall ha ett pH värde 3,5-3,7.