Fruktpektin NH 500 g

Artikelnummer 37006 Förhandsgranska utskrift
Strukturmodifierande pektin. Beroende på doseringen fungerar det som geleringsmedel eller förtjockningsmedel. Gelatiner är naturliga ingredienser som har en hög kapacitet att absorbera vattenmolekyler och hindra dem från att separera.
Denna produkt kan inte beställas för tillfället.

Beskrivning

Strukturmodifierande pektin. Beroende på doseringen fungerar det som geleringsmedel eller förtjockningsmedel. Gelatiner är naturliga ingredienser som har en hög kapacitet att absorbera vattenmolekyler och hindra dem från att separera.

Användning

Blanda pektin med frukt och socker. Tillsätt ca 5 g citronsyra. Koka till 105 ° C och kyl ner. Kan användas med fruktpulp och fruktjuicer, fruktblandningar, socker och citronsyra och skapar den klassiska fruktsylten. Dosering: Jämn textur: 20 g/kg. Sylttextur: 10 g/kg. NH pektin är ett LM pektin och kan smältas och värmas igen (termoreversibelt). Kan användas med relativt lite socker och vätskan skall ha ett pH värde 3,5-3,7.
    Laddar
    Laddar