KronJäst Torrjäst för Matbröd/Kuivahiiva Ruokaleivälle 10kg

Artikelnummer 21409 Förhandsgranska utskrift
Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. KronJäst torrjäst för Matbröd är en svensk torrjäst. Torrjästen är en Instant Dry Yeast (IDY), den torkas på ett sådant sätt att det inte behövs rehydratiseringssteg i vätska. En rehydrering mha av mjöl i ca 10 min
Denna produkt kan inte beställas för tillfället.

Beskrivning

Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. KronJäst torrjäst för Matbröd är en svensk torrjäst. Torrjästen är en Instant Dry Yeast (IDY), den torkas på ett sådant sätt att det inte behövs rehydratiseringssteg i vätska. En rehydrering mha av mjöl i ca 10 min rekommenderas. Den rekommenderas för degar utan tillsatt socker eller degar med en sockermängd upp till 4% av mjölmängden.

Användning

Bagerijäst används vid bakning av jäsdegar för att ge volym, textur och smakaromer. Jästcellerna producerar gas (koldioxid), alkohol och aromämnen från sockerarterna som finns i degen. Gasen fångas i degen, som ökar kraftigt i volym och därmed får sin lätta textur (inkråm), som sedan fixeras vid avbakningen.
    Laddar
    Laddar