KronJäst Torr Matbröd/Kuivahiiva Ruokaleivälle 10kg

Artikelnummer 21409 Förhandsgranska
Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. Bagerijäst används vid bakning av jäsdegar för att ge volym, textur och smakaromer. I kg torrjäst motsvarar 3 kg pressjäst. Torrjästen har lägre vattenhalt och längre hållbarhet.
Denna produkt kan inte beställas för tillfället.

Beskrivning

Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. Bagerijäst används vid bakning av jäsdegar för att ge volym, textur och smakaromer. I kg torrjäst motsvarar 3 kg pressjäst. Torrjästen har lägre vattenhalt och längre hållbarhet.

Användning

Kronjäst Original rekommenderas för bröd och lättare degar, degar utan tillsatt socker eller degar med en sockermängd upp till 4 % av mjölmängden. 1 kg Kronjäst block motsvarar ca 0,33 kg torrjäst. Eftersom torrjäst har högre torrhalt än den färska blockjästen behövs mindre mängd torrjäst än färskjäst för att uppnå samma volym i degen. Den minskade jästmängden skall ersättas med motsvarande mängd vatten.
    Laddar
    Laddar